Kültür-sanat, eğitim ve bilim alanlarında gerçekleştirdiği birçok yatırım ve destek ile öne çıkan Elginkan Topluluğu, İstanbul Müzik Festivali’ne verdiği desteği arttırarak sürdürüyor. 1988’den 2015’e kadar 15’i aşkın gösterinin sponsorluğunu üstlenen E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş.’nin, 2016’dan bu yana sponsorluğunu üstlendiği festival, müzikseverlere bu yıl sıra dışı bir deneyim yaşatıyor. Festival, St. Petersburg Rus Oda Filarmonisi, Viyana Oda Orkestrası, Londra Oda Orkestrası, Ebéne Yaylı Çalgılar Dörtlüsü gibi seçkin topluluklardan Hüseyin Sermet, Fazıl Say, Alina Pogostkina ve Mathias Goerne gibi usta solistlere ve genç kuşak sanatçılara, 600’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’un 15 mekânında ağırlıyor.
Festivalin alışılmışın dışına çıkan mekânlarından Galata Mevlevihanesi ve Kapalıçarşı’da gerçekleşen iki konser ile kapanış konserinin gösteri sponsorluğunu ise E.C.A. SEREL üstleniyor. “Sıra dışı” teması ile 45.’si düzenlenen İstanbul Müzik Festivali, 29 Mayıs-21 Haziran tarihlerinde gerçekleşiyor.
Elginkan Topluluğu Başkanı merhum Hüseyin Ekrem Elginkan’ın sanata, özellikle de müziğe karşı olan büyük ilgisinin, topluluğun uzun yıllardır müzik etkinliklerine destek vermesinde büyük etkisi olduğunu vurgulayan Elginkan Topluluğu İcra Meclisi Başkanı ve E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen “1950’den bu yana birçok iş dalında ilk üretimi yapmanın gururunu taşıyan Elginkan Topluluğu olarak, kültürel faaliyetlere verdiğimiz desteğin yanında; bugün geldiğimiz nokta itibarıyla Türkiye’nin geleceğine yatırım yapan, yüksek teknolojiye sahip, yenilikçi ve geleceği şekillendiren, gençlerin bakış açısına önem veren bir marka olarak hizmetimizi sürdürüyoruz. E.C.A Presdöküm Sanayi A.Ş. olarak İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve İstanbul Müzik Festivali ile bu güçlü bağımız, sloganımızda da söylediğimiz gibi, “Yıllarca Beraber” devam edecektir.” dedi.
E.C.A ile sıra dışı programlar, sıra dışı mekânlar E.C.A. SEREL gösteri sponsorluğunda, 2 Haziran Cuma akşamı saat: 21.00’da gerçekleşen Gülistan konseri, geleneksel müziğin en güzel örneklerini sunuyor. Osmanlı İmparatorluğu ve İran arasında yüzyıllar süren kültür diyaloğuna bir övgü niteliğindeki eser, geleneksel makam ve usul özelliklerine bağlı kalarak bu mirasa çağdaş bir yorum getiriyor. İran müziğinin yaşayan en büyük temsilcilerinden biri kabul edilen Kayhan Kalhor, kemençe virtüözü Derya Türkan ve geleneksel Yunan müziğinden caza ve klasik müziğe uzanan müzik profili ile alanındaki en önemli isimlerden olan Sokratis Sinopoulos’un bestelerinden oluşan ve eski fasıl geleneğine de vurgu yapan eser, tarihi ve ruhani dokusuyla Galata Mevlevihanesi’nin bahçesinden semaya yükseliyor.
E.C.A. SEREL, 45. İstanbul Müzik Festivali kapsamında bu yıl dinleyicileri Kapalıçarşı’nın 555 yıllık sokaklarında tınlayacak tasavvuf müziğinin eskiden yeniye en güzel örneklerini dinlemeye davet ediyor. 4 Haziran Pazar günü saat:18.00’da Kapalıçarşı’nın Kalpakçılar Caddesi’nde gerçekleştirilecek Sonsuz Aşk başlıklı konser, müzikte yeni tarzlara kapı açan işbirlikleriyle tanıdığımız usta arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu ile okuyucu ve besteci Bora Uymaz tarafından kurulan Şimdi Ensemble’yi ağırlıyor. Eskiden yeniye ilahi örneklerinin sunulduğu projenin konuk sanatçısı Fransız Michel Godard, orta çağdan bir dini müzik çalgısı olan serpent ve tuba ile topluluğa dahil oluyor.
Festivalin kapanış konseri: Fazıl Say ile Viyana Oda Orkestrası’ndan E.C.A. SEREL gösteri sponsorluğundaki festivalin kapanış etkinliğini, geçtiğimiz günlerde prestijli Beethoven Ödülü’ne layık görülen Fazıl Say’ın, Viyana Oda Orkestrası eşliğinde gerçekleştireceği konser oluşturuyor. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda 21 Haziran Çarşamba günü saat: 20.00’da başlayan konserde Say, Mozart’ın 12. Piyano Konçertosu’nu yorumlarken, İsveçli şef Ola Rudner yönetimindeki Viyana Oda Orkestrası ayrıca Beethoven ve Mendelssohn’un eserlerini seslendiriyor. E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş. festival sponsorluğundaki 45. İstanbul Müzik Festivali, 29 Mayıs - 21 Haziran 2017 tarihleri arasında müzikseverleri bekliyor